Home > repertoire > Leren leren / Sociaal gedrag

Leren leren / Sociaal Gedrag

Samen praktijk maken van theorie door de leerlijn schoolspecifiek handen en voeten te (leren) geven. Theorie en concepten worden in essentie aangeboden zodat leraren op korte termijn kunnen overgaan tot uitvoering. Het gaat om begrijpen van wat nodig is om te doen. En het leren toepassen daarvan. In een afgestemde opbouw door de gehele school.

Basisleerlijn Sociaal gedrag Leerlijn leren leren

Richting bepalen geeft kader aan leren leren

Meer autonomie gunnen aan leerlingen, zonder daarbij volledig te hoeven loslaten. En daar samen vorm aan leren geven, zodat duidelijk wordt, op teamniveau, naar welke leerling competenties wordt toegewerkt. Dat vraagt om een helder kader; het is nodig omdat gedegen met elkaar af te spreken. Het gewenste uitstroomniveau ten aanzien van leren leren en samenwerken, bepaalt namelijk de vorm en de mate van autonomie van leerlingen. En waar leraren hun leerbevorderende feedback op richten. VeerKrachtGroep ondersteunt scholen in het creëren van een schoolspecifiek, helder en concreet kader met diepgang.

Welke interne en externe factoren zorgen voor succes? Wanneer de leerling inzicht krijgt in zijn eigen leerproces, in eigen leerstrategieën en die van anderen, krijgt hij steeds meer invloed op zijn eigen leren. De leerling wordt er steeds meer eigenaar van.

VeerKrachtGroep heeft het concept leren leren concreet uitgewerkt in het gedachtegoed SlimPlan in combinatie met kwalitatieve feedback volgens de methodiek van Didactisch Coachen.

VeerKrachtGroep is samenwerkend partner van CEDgroep.

Niet loslaten maar anders vasthouden.

Meer weten?
Vul dan hier het inschrijfformulier in en stuur het op

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Onderwerp / vraag

  Omschrijving

  Naam school / organisatie

  Plaats school / organisatie

  Telefoonnummer

  Mobielnummer

  Vertrouwelijkheid gegevens

  Uw gegevens zullen enkel worden opgenomen om contact op te nemen. Uw gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld en zullen niet worden doorgegeven aan derden.

  Ik accepteer vertrouwelijke opslag van mijn gegevens.

  Copyright © 2024 VeerkrachtGroep ~ Creatie Buro Bij ~ Powered by GrafiSIS